Kevään 2018 uutuussiemenet ja -tarvikkeet

Talvella valitaan kevään siemenet Nyt on hyvä aika istahtaa sohvannurkkaan ja suunnitella siementen kevätkylvöjä. Uutuustuotteiden makuvivahteet, värit ja muodot saavat niin kokeneen viherpeukalon kuin aloittelevan kokeilijankin innostumaan! Kesä tulee nopeammin, kun saa seurata kasvun ihmettä siemenestä saakka. Onnea ja iloa kylvämiseen! Tammikuussa voi kylvää jo mm. heliotroopin, latva-artisokan, munakoison ja pelargonin siemenet. Helmi-maaliskuussa ovat keijunmekon, […]

Talvella valitaan kevään siemenet

Nyt on hyvä aika istahtaa sohvannurkkaan ja suunnitella siementen kevätkylvöjä. Uutuustuotteiden makuvivahteet, värit ja muodot saavat niin kokeneen viherpeukalon kuin aloittelevan kokeilijankin innostumaan! Kesä tulee nopeammin, kun saa seurata kasvun ihmettä siemenestä saakka. Onnea ja iloa kylvämiseen!


Tammikuussa voi kylvää jo mm. heliotroopin, latva-artisokan, munakoison ja pelargonin siemenet. Helmi-maaliskuussa ovat keijunmekon, purjon, sellereiden, chilien, paprikoiden ja tomaatin vuoro. Huhtikuussa laitetaan itämään useimpien yrttien ja koristekasvien siemenet. Toukokuussa voi vielä kylvää maissit, kaalit, kurpitsat ja kurkut.

Ensimmäiset kevään uutuussiemenet saapuvat myymälään ja Viherkauppaan viikolla 2.

Kevään 2018 uutuuksia:

Paprika 'Snacking Purple'. Kaunis, pieni paprika tuottaa pieniä, makeita hedelmiä. Sopii erinomaisesti ruukkuun.

Paprika ’Snacking Purple’. Kaunis, pieni paprika tuottaa pieniä, makeita hedelmiä. Sopii erinomaisesti ruukkuun.

Jättikurpitsa 'Nelson' F1 Kaunis kurpitsa sopii täydellisesti ruoanlaittoon. Muistuttaa rakenteeltaan myskikurpitsaa. Erinomainen täytteenä tai piiraassa.

Jättikurpitsa ’Nelson’ F1 Kaunis kurpitsa sopii täydellisesti ruoanlaittoon. Muistuttaa rakenteeltaan myskikurpitsaa. Erinomainen täytteenä tai piiraassa.

Chilipaprika 'Erotica'. Jännittävän näköinen chilipaprikalajike tuottaa noin 5-8 cm pitkiä, oransseja hedelmiä. Hedelmissä on aromaattinen, hapokas maku.

Chilipaprika ’Erotica’. Jännittävän näköinen chilipaprikalajike tuottaa noin 5-8 cm pitkiä, oransseja hedelmiä. Hedelmissä on aromaattinen, hapokas maku.

Easy to Grow Chili. Fiksu pakkaus siementen esikasvatukseen. Sisältää kompostoitavalla kookosmullalla, turpeella ja ravinteilla täytettyjä kennoja pakkauksessa, joka toimii minikasvihuoneena. Sisältää kahden chililajikkeen siemeniä: 3 kennoa 'Golden Cayenne' ja 3 kennoa jalapeño ’Forajido’ F1’.

Easy to Grow Chili. Fiksu pakkaus siementen esikasvatukseen. Sisältää kompostoitavalla kookosmullalla, turpeella ja ravinteilla täytettyjä kennoja pakkauksessa, joka toimii minikasvihuoneena. Sisältää kahden chililajikkeen siemeniä: 3 kennoa ’Golden Cayenne’ ja 3 kennoa jalapeño ’Forajido’ F1’.

Hyvännäköinen ja kätevä viljelylaatikko ympärivuotiseen käyttöön. Mukana basilikaa kolmessa annospussissa (ts. kolme kylvöä). Pohja ja kasvatusalusta kestävät konepesun. 21x17x12cm.

Hyvännäköinen ja kätevä viljelylaatikko ympärivuotiseen käyttöön. Mukana basilikaa kolmessa annospussissa (ts. kolme kylvöä). Pohja ja kasvatusalusta kestävät konepesun. 21x17x12cm.

Samettikukka 'Strawberry Blonde' Vaaleanpunaisen sävyissä kukkiva samettikukka. Sopii erinomaisesti kukkapenkkiin ja ruukkuun. Matala lajike, joka kukkii runsaasti, myös kylmällä ja sateisella säällä.

Samettikukka ’Strawberry Blonde’ Vaaleanpunaisen sävyissä kukkiva samettikukka. Sopii erinomaisesti kukkapenkkiin ja ruukkuun. Matala lajike, joka kukkii runsaasti, myös kylmällä ja sateisella säällä.

 

Kelloköynnös valkoinen.

Kelloköynnös valkoinen.

Myskikurpitsa MUSQUÉE DE PROVENCE Hienonmakuinen, kestää hyvin varastointia.

Myskikurpitsa MUSQUÉE DE PROVENCE Hienonmakuinen, kestää hyvin varastointia.

 

Luomu maustebasilika GENOVESER. Nopeakasvuinen, voimakas aromi.

Luomu maustebasilika GENOVESER. Nopeakasvuinen, voimakas aromi.

Hauska kirjavalehtinen koristeheinä (ohra) kissanruohoksi ja pääsiäiseksi.

Hauska kirjavalehtinen koristeheinä (ohra) kissanruohoksi ja pääsiäiseksi.

 

Hauska uutuus perunan parvekeviljelyyn!

Elhon Green Basic Potato Pot Perunaruukku. Helppo kasvattaa perunoita terassilla tai parvekkeella.

Elhon Green Basic Potato Pot Perunaruukku. Helppo kasvattaa perunoita terassilla tai parvekkeella.


Taimikasvatus on helppoa ja palkitsevaa

Siementen kylväminen
Valitse kasvualustaksi uutta, puhdasta kasvuturvetta tai hiekkapitoista kylvömultaa. Kylvä siemenet pussissa olevien ohjeiden mukaan. Kylvöastiaksi sopivat erilaiset rasiat ja purkit. Tärkeää on, että ne ovat puhtaita ja niissä on reikä pohjassa. Myynnissä on myös monenlaisia käytännöllisiä pienoiskasvihuoneita ja kylvöruukkuja, jotka ovat kokeilemisen arvoisia.

Levitä siemenet harvaan kasvualustan pinnalle ja peitä ohuella multakerroksella. Isot siemenet voi istuttaa suoraan ruukkuihin. Kostuta multa sumuttamalla ja pidä tasainen kosteus koko ajan. Kylvös on hyvä peittää muovikelmulla, jotta tasainen kosteus säilyy. Tee kuitenkin kelmuun ilmareikä, etteivät siemenet homehdu. Useimmat siemenet itävät lämpimässä 20-24 asteessa.

Taimien koulinta
Taimet koulitaan eli siirretään omiin ruukkuihin heti, kun sirkkalehtien jälkeen ensimmäinen lehtipari on kasvanut. Taimet sijoitetaan valoisaan paikkaan ja kastellaan puhtaalla haalealla vedellä.

Taimien karaiseminen
Noin viikkoa ennen ulos istuttamista taimet kannattaa karaista eli totuttaa ulkoilmaan. Vie taimet päivällä ulos ja tuo illan viiletessä takaisin sisälle. Karaisu on tehtävä vähitellen, koska liian nopea lämpötilan laskeminen aiheuttaa kasvun pysähdyksen.

Taimikasvatus

Kekkilän kylvömulta
Kylvömulta on kaikkiin siemenkylvöihin tarkoitettu erikoismulta. Kevytrakenteinen ja ilmava, hienojakoista vaaleaa turvetta ja hiekkaa sisältävä multa on ihanteellinen kasvualusta pienille hentojuurisille taimille. Kylvömulta on kalkittu, miedosti lannoitettu ja siihen on lisätty juuriston kehittymistä ja juurtumista parantavaa humushappoa.

Luomu taimimulta Grobiootti™
Kompostiseoksella lannoitettu laatumulta kylvöihin ja taimikasvatukseen. Sisältää luonnonmukaisia hyötymikrobeja, jotka vahvistavat kasvin alkuun lähtöä ja kasvua. Parantaa vastustuskykyä vanhan ruukun tai siementen mukana siirtyviä taudinaiheuttajia vastaan. Hyväksytty luonnonmukaiseen tuotantoon.

Kuvat: Nelson Garden, Schetelig ja Viherlandia