« takaisin blogiin

Annan ruusuvene

Ruusuista saa sidottua melkein mitä vain – vaikka veneen. Tällä veneellä ei ihan Päijänteelle lähdetä, mutta olohuoneen maljakossa se viihtyy useitakin viikkoja ihmisten ilona.

 

Viherlandian floristi Anna Anohina kasaa sidontatarpeet pöydälle. – Näillä valmistamme tänään ruusuveneen, hän kertoo ja repii samalla Nuppulan ruusuista ylimääräisiä lehtiä pois.

Ruusuvene on veneen malliin sidottu kukkakimppu. Tai kukkateos paremminkin, nyt ei olla ihan perinteistä kimppua työstämässä. – Asiakkaat tykkäävät, että perinteisten kimppujen lisäksi valikoimasta löytyy aina vähän erikoisempiakin juttuja, Anna kertoo.

Pöydällä on floristin perustarpeet eli sidontalankaa, rautalankaa, teippiä, sekatöörit ja veitsi. Materiaaleiksi on valittu kippuraista pähkinäpensaan oksaa, kuusen oksa, eucalyptusta sekä naavatillandsiaa. Ja ne kaikkein tärkeimmät eli Nuppulan ruusut – niitä on useissa väreissä.

Anna aloittaa ruusuveneen valmistamisen rungosta. Se sidotaan napakoista pähkinäpensaan oksista.

Kun runko on sidotu, pujottellaan siihen naavatillandsiaa sekä eucalyptusta pehmentämään näkymää.

Seuraavaksi vene saa ”matkustajikseen” erivärisiä Nuppulan ruusuja. Heleät ruusut piristävät kauniisti maanväristä veneen runkoa.

Pähkinäpuun pensaan sekä ruusujen oksista muodostuu kimpun varret. Anna tekee työtä nopeasti ja taitavasti. – Silti jos todella tarkka opettajani menneiltä vuosilta olisi vieressä katsomassa, voisi hän huomauttaa monestakin pienestä asiasta, Anna nauraa.

Napakka sidonta syntyy taitavissa käsissä.

Annan lempikasveja ovat jaloleinikit, pionit, Green Trick-neilikka ja eucalyptukset – ruusuja unohtamatta!

Kimppujen sitomisessa luovuus pääsee valloilleen. – Tärkeää on suunnitella työt etukäteen hyvin, ihan extempore ei useinkaan sidota mitään.

– Nuppulan ruusut ovat kestäviä leikkokukkia. Näistä voi huoletta sitoa kimppuja, Anna kertoo.

Lopuksi laitetaan vielä tilladsiaa ruusujen seuraksi kimpun päälle ja työ on valmis.

Kyllä se ihan ruusuveneeltä näyttää, Anna hymyilee.

Annan kukkavene on nyt valmis kukkakuuleriin myytäväksi.

Ruusuista päivää, toivottaa Anna.

Share
Tämän artikkelin aihe on . Aseta kirjanmerkki kestolinkki.Kommentit ja paluuviitteet ovat poissa käytöstä.

Jaa tämä sivu:

Share

« takaisin blogiin

Teemat
29.07.2015

Varpun ruusupuu