Ilmoittaudu nyt kevään viheriltoihin!

Tervetuloa kevään teemailtoihimme. Iltojen aiheet olemme valinneet teidän asiakkaiden esittämien toiveiden pohjalta. Viherillat järjestetään Viherlandian kokoustilassa mainittuina päivinä klo 17.00 – 18.30. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Maksulliset illat mainittu erikseen.

Ilmoittaudu viheriltoihin tällä lomakkeella tai soittamalla (arkisin klo 8-16) 010 617 1910 (Lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min.)  Samalla kertaa voit ilmoittautua useampaan tilaisuuteen.

Viherillat keväällä 2019

Aika: klo 17.00-18.30 Paikka: Kokoustila Viherniekka, Viherlandia (1.kerros)

Ti 5.2. Kokedama-ilta
Kokedama eli sammalpallo on perinteinen japanilainen istutus. Kokedamassa kasvin juurten ympärille tehdään turpeen ja saven seoksesta pallo, joka päällystetään sammalella. Kokedamat käyvät myös kesäisin myös ulos puutarhaan. Ripustetussa kokedamassa kasvi saa paremmin valoa kuin pöydällä ruukussa. Illan aikana jokainen voi valmistaa itselleen kaksi eri kokedamaa sammalpohjaan. Asiantuntija puutarhuri Pirjo Kankainen ja floristi Pia Hokkanen, Viherlandia. 
Kurssin hinta 39 € (sis. opetuksen + materiaalit)
Kurssimaksu maksetaan varauksen yhteydessä.


Ti 12.2. Kimppu ystävälle!
Illan aikana opimme hieman spiraalitekniikkaa kukkasidonnassa. Jokainen saa valmistaa oman leikkokukkakimpun varatuista materiaaleista. Asiantuntija floristi Anna Anohina. 
Kurssin hinta 39 € (sis. opetuksen + materiaalit)
Kurssimaksu maksetaan varauksen yhteydessä.

Ti 12.3. Sisusta kasveilla
Viherkasvit tuovat kotiin tunnelmaa, näyttävyyttä ja vehreyttä. Erilaisia lehtimuotoja ja värejä yhdistelemällä voi luoda upeita kokonaisuuksia. Illan aikana perehdytään helppoihin ja haastaviin, vanhoihin tuttuihin sekä tällä hetkellä pinnalla oleviin viherkasveihin, niiden hoitoon ja kasvupaikkavaatimuksiin. Asiantuntija puutarhuri Pirjo Kankainen, Viherlandia

To 14.3 Leikkaa oikein puut ja pensaat
Kevät on mainiota hoitoleikkausten aikaa. Illan aikana tutustutaan yleisimpien puiden ja pensaiden oikeaoppisiin leikkaustapoihin ja -ajankohtiin. Tule päivittämään tietosi ennen leikkauspuuhiin ryhtymistä. Asiantuntija Puutarhuri Kati Kivelä, Viherlandia.

Ti 19.3. Ihanat ikivihreät, havut ja alppiruusut
Saa havukasvit ja alppiruusut viihtymään puutarhassasi! Esittelyssä helppoja ja vähän erikoisempiakin havukasveja sekä alppiruusu uutuuksia. Istutus- ja hoito-ohjeita. Asiantuntija puutarhuri Tiina Salonen, Viherlandia.

To 21.3. Kuuilta klo 17.00 – 19.00
Huippusuositut kuuiltamme saavat jatkoa. Illan luennoitsijat perehdyttävät kuulijansa kuun liikkeisiin ja opastavat löytämään oikeat ajankohdat kullekin puutarhan askareelle. Asiantuntija Piia ja Petra Hintikainen, PuutarhaPoni. 
Osallistumismaksu 5 €. Maksu maksetaan varauksen yhteydessä. Varaa paikkasi tästä

Ti 26.3. Puutarhanhoitoa aloittelijoille
Onko puutarha ja sen hoito sinulle vieras alue? Tule oppimaan pihan hoidon perusteita ja kuuntelemaan hyviä ja käytännönläheisiä vinkkejä alan intohimoisilta harrastajilta. Asiantuntija Enni Mertanen ja Leena Halko, Jyväskylän puutarhaseura.

To 28.3. Puutarhan tuholaiset kuriin
Erilaiset eläimet, pienet ja suuret, saattavat aiheuttaa kiusallista tuhoa hyvinkin hoidetussa pihassa. Illan aikana tutustutaan yleisimpiin tuholaisiin ja niiden ennaltaehkäisyyn sekä torjuntaan. Asiantuntija Puutarhuri Kati Kivelä, Viherlandia.

Ti 2.4. Puutarha sisällä
Puutarhan syötäviä kasveja voi kasvattaa myös sisällä. Illan aikana saat vinkkejä mitkä kasvit viihtyvät huoneoloissa ja miten niitä hoidetaan. Silmänruokaa ja ravintoa keittiöstä olohuoneeseen. Asiantuntija Puutarhuri Heidi Nahkala, Viherlandia.

To 4.4. Kivi-ilta
Illan aikana tutustutaan piharakentamisessa käytettäviin kivimateriaaleihin. Ideakuvia toteutuneista kohteista. Asiantuntija Harri Pohjalainen, Kalliotaivas.

 

Seuraavat tee-itse kurssit tulevat myyntiin Viherkauppaan viikolla 9.

To 7.3 Kimppu elämäsi naiselle/kumppanille/puolisolle. Hinta 39 €.
Ke 13.3. Lasten kukkakurssi. Hinta 25€.
Ti 9.4. Pääsiäisasetelma. Hinta 39€.