Viherillat kevät 2020

Kevään 2020 viherillat maalis-huhtikuulta on peruttu koronaepidemian vuoksi.
Toukokuun 5.5. kesäkukkaillan tilanne päätetään erikseen huhtikuun aikana.

Viherlandian suositut viherillat jatkuvat taas syksyllä 2020!

Viherillat ovat oivallinen tapa tutustua erilaisiin puutarha-alan aiheisiin. Poimi omat mielenkiintoiset kohteet ja ilmoittaudu mukaan! Viherillat ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen tällä lomakkeella tai soittamalla 010 617 1910 (arkisin klo 8-16).
(Puhelun hinta: Lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min.)

Aika: klo 17.00-18.30 Paikka: Kokoustila Viherniekka, Viherlandia (1.kerros)

 

To 20.2. Huonekasvien pistokaslisäys
Saitko tuttavalta huonekasvin pistokkaan tai haluaisitko säilyttää vanhan perintökasvin sekä uudistaa jo ränsistyneen kasvisi?
Viherillassa puutarhurimme opastaa seikkaperäisesti miten onnistut parhaiten lisäämään erilaisia huonekasveja pistokkaista.
Asiantuntijana Viherlandian puutarhuri Janne Reijonen

Ti 3.3. Helposti siemenestä sadoksi
Kevät on taimikasvatuksen aikaa! Tule kuulemaan kasvatusvinkit mm. tomaatin, kurkun, kurpitsojen ja yrttien kasvatukseen. Kevään uutuslajikkeiden esittelyä.
Asiantuntijana Viherlandian puutarhuri Tiina Salonen

To 5.3. Ihanat pensasruusut
Ruusut ovat varsinaisia puutarhan kuningattaria ja niiden lajikevalikoima on valtava. Illan aikana tutustutaan kauniisiin ja kestäviin pensasruusulajikkeisiin sekä opitaan lisää niiden oikeaoppisesta hoidosta.
Asiantuntija Viherlandian puutarhurit Pirjo Kankainen ja Kati Kivelä

Ti 10.3. Nuppulan ruusuilta
Pääset tutustumaan Nuppulan ruusujen viljelyyn Viherlandiassa. Illan aikana kuulet ruusun viljelyn historiasta, ruusujen käytöstä kukkasidonnassa sekä saat vinkkejä leikkoruusujen maljakkokestävyyteen. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Nuppulan ruusuhuoneeseen viljelijämme opastuksella. Tulethan suoraan Kokoustila Viherniekkaan välttääksemme haittahyönteisten pääsyn vaatteiden mukana ruusuhuoneeseen.
Asiantuntijoina Viherlandian floristi Pia Hokkanen ja viljelyteknikko Sirpa Anttila.

To 12.3. Kysy mitä vaan – puutarhailta
Nyt on tilaisuus kysyä! Tässä Viherlandian omassa ”luontoillassa” sana on vapaa ja neljä puutarhuriamme ovat valmiina vastaamaan sekä pieniin että suuriin mieltä askarruttaviin puutarhakysymyksiin.  Saat neuvoja esim. kasvivalinnoista puutarhan hoitoon ja taimikasvatuksesta sadonkorjuuseen sekä kaikkea siltä väliltä!
Asiantuntijana Viherlandian puutarhurit Janne Reijonen, Kati Kivelä, Pirjo Kankainen ja Tiina Salonen

Ti 17.3. Pienen puutarhan suunnittelu  PERUTTU
Vaikka käytössä oleva neliömäärä olisi hyvin vaatimaton, voi pihasta silti luoda varsinainen unelmien puutarhan. Illan aikana kuulet vinkkejä etenkin pienten rivitalopihojen suunnitteluun ja opit rakentamaan monikerroksisia kasviryhmiä.
Asiantuntijana Viherlandian puutarhuri Kati Kivelä

To 19.3. Luonnonystävän puutarha PERUTTU
Tuo luonto ja monimuotoisuus puutarhaasi! Puutarhurimme opastasa muutamilla helpoilla vinkeillä miten luot pihapiirin, jossa sekä luonto että asukkaat viihtyvät.
Asiantuntijana Viherlandian puutarhuri Janne Reijonen.

To 26.3. Kompostoinnin ABC PERUTTU
 Kompostointi saatetaan mieltää vaikeaksi lajiksi, mutta se ei suinkaan ole mitää salatiedettä! Tässä viherillassa opitaan kaikki oleellinen kompostoinnista sekä tutustutaan laadukkaisiin kompostorivaihtoehtoihin.
Asiantuntijoina Janne Kanervo ja Jouni Saarijärvi, Kekkilä Oy

Ti 31.3. Lannoita ja kalkitse oikein PERUTTU
Kasvitkin tarvitsevat kasvaakseen ruokaa ja mitä parempaa ruokaa niille annetaan, sitä komeammin ne kukoistavat. Lannoitus ja kalkitus ovat puutarhan perustöitä, joista ei pidä luistaa. Pitää vain tietää mitä mihinkin kylvetään ja mihin aikaan! Tämä ilta opettaa sinut ravitsemaan puutarhasi juuri oikealla tavalla, olitpa sitten kivennäis- tai luomulannoitteiden vankkumaton kannattaja.
Asiantuntijana Marko Männikkö, GreenCare/Berner Oy

To 2.4. Kivi-ilta PERUTTU
 

Ti 5.5. Nuppulan kesäkukkailta PERUTTU
Tule tutustumaan Viherlandiassa viljeltyihin Nuppulan kesäkukkiin ja kevään 2020 valikoimaan. Illan aikana saat vinkkejä kukkien valintaan ja hoitoon sekä esittelyssä luonnollisesti kevään uutuuslajikkeet. Pääset myös mukaan opastetulle tutustumiskierrokselle Nuppulan kasvihuoneille.
Asiantuntijoina Viherlandian puutarhurit Heidi Nahkala ja Kirsi Häkkinen.

 

 

 

Asiakasrekisteriseloste