Hyönteishotelli
Omalle pihalle
Hyönteiset pölyttävät kukkia ja huolehtivat puutarhan, terassin ja parvekkeen ekologisesta tasapainosta hävittämällä tuhohyönteisiä.
Puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeiden hyönteisten luonnolliset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi. Hyönteishotellit tarjoavat oivan mahdollisuuden hyönteistensuojeluun siistissä ja hoidetussa puutarhassa tai jopa kaupunkiparvekkeella.
Pihan tärkeät hyönteiset
Hyönteiset ovat välttämättömiä luonnon ekologiselle tasapainolle. Villimehiläiset pölyttävät omenoiden, päärynöiden, kirsikoiden, mansikoiden ja monien muiden hedelmä- ja marjakasvien kukkia. Ilman pölytystä ei voi kehittyä ainuttakaan hedelmää tai marjaa. Villimehiläisten pistin on niin heikosti kehittynyt, ettei se kykene läpäisemään ihmisen ihoa.
Leppäkertut, harsokorennot, pihtihäntäiset ja kärpäshukat auttavat puutarhassa hävittämällä suuren määrän tuhohyönteisiä. Ne ovat tärkeä osa luonnonmukaista kasvinsuojelua. Leppäkertut syövät yhden vuoden aikana tuhansia kirvoja, ja mitä enemmän kirvoja on tarjolla sitä enemmän munia naaras tuottaa ja sitä enemmän syntyy uusia toukkia ja edelleen leppäkerttuja. Harsokorentojen toukat syövät mm. punkkeja, ripsiäisiä, toukkia, kaskaita ja kirvoja. Yksi toukka syö kehityksensä aikana tuhansia vihannespunkkeja tai satoja kirvoja. Pihtihäntäiset taas käyttävät ravinnokseen vihannespunkkeja, kirvoja ja verikirvoja. Kärpäshukat ruokkivat toukkiaan kirvoilla, kaskailla ja kirvojen toukilla. Tämä vähentää kemiallisten kasvinsuojeluaineiden käytön tarvetta ja auttaa ympäristöä näin voimaan paremmin.
Kaupungistuminen ja teollistuminen ovat saaneet aikaan sen, että hyönteisten luonnolliset talvehtimis- ja pesäpaikat ovat vähentyneet vuosi vuodelta. Myös ihmisten pihanhoidolliset toimet vähentävät suojapaikkoja. Siisteillä ja hyvin hoidetuilla pihoilla ja puutarhoissa nämä hyödylliset hyönteiset saattavat kärsiä asuntopulasta. Sijoittamalla hyönteishotellin omalle pihalle tai parvekkeelle jokainen voi tarjota näille apureille luonnollisen suoja- ja pesäpaikan. Näin tuhohyönteisten luontaiset viholliset löytävät talvehtimispaikkoja, ja näitä on sitten valmiiksi paikalla, jos tuhohyönteisiä ilmaantuu maisemiin. Hyönteishotellit ovat jo yleinen näky Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa.
Mistä hyönteishotellit on tehty?
Hyönteishotelleissa on erilaisia ”huoneita”, joissa on elintilaa monille hyötylajeille. Täytteenä käytetään luonnonmukaisia materiaaleja, joista muodostuu koloja hyönteisten suoja- ja lisääntymispaikoiksi. Hotelleissa käytetään mm. käpyjä, meriheinää, kuoriketta, kutterilastua, bambukepeistä tehtyjä putkia, puuta, järviruokoa, sammalta ja tuohta. Leppäkertut pitävät kuorikkeesta ja kävyistä, harsokorennot kävyistä, mehiläiset ja muut petopistiäiset viihtyvät koloissa. Avarassa suojatussa tilassa tarjotaan talvehtimismahdollisuus päiväperhosille, kuten sitruunaperhoselle, nokkosperhoselle ja amiraaliperhoselle.
Hyönteishotellin sijoituspaikka
Hyönteishotelli tulisi ripustaa aurinkoiselle, tuulelta ja sateelta suojatulle paikalle lounas-etelä-kaakko -suunnalle. Hotellin tulisi olla 1-2 metrin korkeudella ympäröivän kasvillisuuden yläpuolella. Paikka voi olla talon tai varaston seinä, pensasaita tai vaikkapa kerrostalon parveke. Myös siitepölyä ja mettä tuottavien kasvien kasvaminen lähietäisyydellä on hyödyksi.
Hyönteishotellin voi ripustaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Jo helmikuun loppupuolella ensimmäiset villimehiläiset saattavat olla etsimässä suojapaikkaa. Loppusyksystä taas monet aikuiset päiväperhoset etsivät talvehtimispaikkaa. Laadukkaat materiaalit ja viimeistelty ulkomuoto varmistavat sen että se käy vaikka puutarhakoristeesta.
Tule myymäläämme tai nettikauppaamme valitsemaan oma hyönteishotellisi ja anna pihasi tärkeille hyönteisille suojapaikka!
TERVETULOA VIHERLANDIAAN!
Viikko
Ravintola Eeden
Tervetuloa nauttimaan herkullista ruokaa joka päivä.
Viikko 01
MA 30.12.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 31.12.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
- Hodareita (M), sipulirenkaita (M), friteerattuja jalopenoja (VL)
KE 1.1.2025
- Hyvää uutta vuotta!
- Viherlandia suljettu
TO 2.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunpihvit (L), maustevoi (L,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 3.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 4.1.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 5.1.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 02
MA 6.1. Loppiainen
TI 7.1.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kananmuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 8.1.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 9.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 10.1.
- Palsternakkasosekeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G), persiljaperunat
- Kasvispyörykät (G,Veg)
LA 11.1.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 12.1.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 03
MA 13.1.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Pasta Carbonara (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 14.1.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 15.1.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 16.1.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 17.1.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 18.1.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 19.1.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilè, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 04
MA 20.1.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Savustettu possunkassler (M,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Tomaattinen kikhernepata (G,Veg)
TI 21.1.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Peltimureke pekonilla (L,G)
- Kana-jalopenowursti, lohkoperunat (M,G)
- Bataatti-kookospata (G,Veg)
KE 22.1.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalicurry (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G)
- Kukkakaali-linssicurry (G,Veg)
TO 23.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Uunikala, sitruskastike (L,G)
- Salami-pastavuoka (L)
- Tomaatti-gnocchivuoka (L)
PE 24.1.
- Kalakeitto (L,G)
- Lihapullat (L,G), perunamuusi (L,G)
- Hunaja-currybroileri (L,G), mausteriisi
- Pinaattiletut (L), puolukkaa
LA 25.1.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 26.1.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasciscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 05
MA 27.1.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Nakkikastike (L,G)
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 28.1.
- Tomaatti-paprikasosekeitto (L,G)
- Kinkku-perunavuoka (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Puutarhurin peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 29.1.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 30.1.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G)
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 31.1.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 1.2.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Paneroitu kalarulla (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 2.2.
- Savujuustokeitti (L,G)
- Paahtopaisti, pippurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 06
MA 3.2.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 4.2.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
KE 5.2.
- Lihakeitto (M,G)
- Tacokana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-perunalaatikko (L,G)
- Juures-perunalaatikko (G,Veg)
TO 6.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 7.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 8.2.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 9.2.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 07
MA 10.2.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 11.2.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 12.2.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 13.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 14.2.
- Sydänystävän punajuurisosekeitto (L,G)
- Bestisten broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Rakastavaisten tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kavereiden kasvispyörykät (G,Veg)
LA 15.2.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 16.2.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 08
MA 17.2.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Katkarapu-lohipasta (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 18.2.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 19.2.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 20.2.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 21.2.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 22.2.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 23.2.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilé, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 09
MA 24.2.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Kinkkukiusaus (L,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Kasvis-kikhernepata (G,Veg)
TI 25.2.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Hunajabroileri (L,G), mausteriisi (L,G)
- Jauhelihakastike (M,G), spagetti
- Kasvis-soijakastike (G,Veg), spagetti
KE 26.2.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalipata (M,G), riisi
- Jauheliha-makaroonilaatikko (L)
- Kukkakaali-linssipata (G,Veg), riisi
TO 27.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Hampurilaiset (L) / Kasvishampurilaiset (Veg)
- Maissipaneroitu broileri (M,G), remoulade-kastike
- Lankkuperunatr (G,Veg)
- Nakkeja (M,G), kananuggetteja
PE 28.2.
- Perinteine kalakeitto (L,G)
- Salami-kinkkupizza (L)
- Lihapullat (M,G), perunamuusi (L,G)
- Tomaatti-herkkusieni-paprikapizza (Veg)
LA 1.3.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 2.3.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasviscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 10
MA 3.3.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 4.3.
- Hernekeitto (M,G), laskiaispulla (L) ja (L,G)
- Juustoinen kinkku-perunavuoka (L,G)
- Puutarhurin nakkikastike (L,G)
- Peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 5.3.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 6.3.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G), persiljaperunat
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 7.3.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 8.3.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Rapeat kalarullat (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 9.3.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Paahtopaisti, piparjuurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 11
MA 10.3.
- Braatwursti-kaalikeitto rakuunalla (M,G)
- Kalapuikot (L), yrttinen tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), basilikariisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 11.3.
- Kuminalla maustettu kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-yrttiperunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), curry-sitruunamelissamajoneesi (M,G)
- Kasvispihvit (G,Veg), kermaviili-yrttikastike (L,G)
KE 12.3.
- Lihakeittoa lipstikalla (M,G)
- Taco-korianterikana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-tilli-perunalaatikko (L,G)
- Juures-basilika-perunalaatikko (G,Veg)
TO 13.3.
- Hernekeitto, meiramia (M,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiini-rucolakala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 14.3.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki, thai-basilikaa (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 15.3.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 16.3.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Uunikala, sitruuna-rakuunakastike (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 12
MA 17.3.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 18.3.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 19.3.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 20.3.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 21.3.
- Punajuuri-aurajuustokeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
LA 22.3.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 23.3.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
AJANKOHTAISTA
tammi
24
2025
tammi
24
2025
Kevään kukkapajat julkaistu
Tule ja tee itse!
tammi
23
2025
Kevään 2025 Viherillat
Nyt on aika ilmoittautua kevään viheriltoihimme!