Vuoden Kivenpyörittäjä
Jyrki Tahvonen
Rudus Oy on myöntänyt tämän vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon Viherlandia Oy:n yrittäjälle, tuotantopäällikkö Jyrki Tahvoselle. Kivenpyörittäjäksi valitaan ympäristörakentamisen ammattilaisten joukosta vuosittain henkilö, joka on edistänyt alaa Suomessa.
Jyrki Tahvonen on viheralan yrittäjä jo viidennessä polvessa. Hänen mukaansa digitalisaatio on tullut myös viheralalle.
– Olemme vieneet Viherlandian tuotteita myös sinne, missä ovat asiakkaammekin eli verkkoon, Jyrki Tahvonen kertoo.
Viherlandian verkkokauppa on vahvassa kasvussa. Tänä keväänä on ollut hyvä tahti päällä: huhtikuun verkkomyynnin liikevaihto ylitti koko viime vuoden liikevaihdon.
– Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut viime vuosina todella paljon. Sekä tietoa että tuotteita haetaan nyt verkosta.
Tahvonen sanoo yllättyneensä siitä, mitä tuotteita asiakkaat viheralan verkkokaupasta hankkivat.
– Oletin, että siemenet olisivat helppoja ja yksinkertaisia tuotteita ostaa verkosta, mutta viime vuonna myytiin todella paljon astiataimia. Erikoisten viherkasvien myynti tänä keväänä ylitti kaikki odotukset.
– Meillä on tavoitteena tarjota viheralan laajin valikoima verkossa. Näin Viherlandian brändistä tulee myös vahvasti valtakunnallinen.
Jyrki Tahvonen korostaa, että hän ei usko pelkkään verkkokaupan voimaan.
– Verkkokauppa tukee kivijalkamyymälää, jota ilman ei taas voi olla toimivaa ja monipuolista verkkokauppaa.
Jyväskylässä toimiva Viherlandia avasi puutarhakeskuksensa ovet toukokuun alussa myös kuluttaja-asiakkaille jo kello seitsemän eli kahta tuntia entistä aikaisemmin ja palvelee asiakkaitaan koko 3,5 hehtaarin laajuisella alueella iltamyöhään.
– Tämä päätös tehtiin jo viime syksynä ennen kuin koronasta tiedettiin vielä mitään. Hyvä niin, sillä riskiryhmään kuuluvat henkilöt haluavat selvästi tulla myös puutarhaostoksille rauhallisempaan aikaan, yrittäjä Jyrki Tahvonen toteaa.
Viherlandian päätös kuvaa hyvin yrityksen asiakaslähtöistä toimintaa. Viherlandia onkin monessa asiassa ollut alan edelläkävijä ja Jyrki Tahvonen omilla toimillaan vienyt koko viheralaa monipuolisesti eteenpäin.
Rudus Oy myönsi tämän vuoden Kivenpyörittäjä-palkinnon Jyrki Tahvoselle. Kivenpyörittäjäksi valitaan ympäristörakentamisen ammattilaisten joukosta vuosittain henkilö, joka on edistänyt alaa Suomessa. Palkinto on myönnetty vuosittain vuodesta 2001 alkaen.
Perheyrityksen juuret syvällä
Viherlandian juuret ulottuvat 1800-luvun puoliväliin, jolloin ensimmäinen Tahvosten sukupolvi saapui Jyväsjärven rannalla sijaitsevalle Rauhalahden tilalle. Jyrkin papan, Tahvon, unelma talvipuutarhasta toteutui, kun Viherlandia avasi ovensa 1984.
Jyrki Tahvoselle oli aikoinaan itsestään selvyys jatkaa esi-isiensä työtä. Nyt hän on ollut mukana perheyhtiön toiminnassa 20 vuotta. Tahvonen toimii tuotantopäällikkönä ja yrittäjänä, yrityksellä on ulkopuolinen toimitusjohtaja Erja Pirnes.
– Näin minulle jää enemmän aikaa kehittää yrityksen toimintaa ja luoda uutta. Siitä minä pidän. Haluan myös olla mukana arkisessa työssä ja minun vastuullani onkin tuotanto ja ulkomyymälät, Jyrki Tahvonen kertoo.
Viherlandia on paljon enemmän kuin viher-, taimi- ja kivimyymälä. Se on ollut aina myös suosittu matkailukohde, jossa käy noin 400 000 asiakasta vuosittain. Sesongin aikaan työntekijöitä on yli 50.
Viherlandia järjesti viime vuonna asiakkailleen toistakymmentä koulutustapahtumaa, jotka keräsivät melkein aina 70 henkilön tilan lähes täyteen osallistujia.
Kivi- ja puutarha-alan ammattilaisille on tarjottu myös oma tilaisuus, jossa he ovat päässeet verkostoitumaan keskenään.
– Kun opitaan tuntemaan, huomataan ettei ollakaan mörköjä toisillemme ja yhteistyöhön saadaan tekemisen meininki. Kukaan ei valloita maailmaa yksin. Kun arvot kohtaavat, luodaan pohja monialaiselle yhteistyölle, Jyrki Tahvonen sanoo.
TERVETULOA VIHERLANDIAAN!
Viikko
Ravintola Eeden
Tervetuloa nauttimaan herkullista ruokaa joka päivä.
Viikko 01
MA 30.12.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 31.12.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
- Hodareita (M), sipulirenkaita (M), friteerattuja jalopenoja (VL)
KE 1.1.2025
- Hyvää uutta vuotta!
- Viherlandia suljettu
TO 2.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunpihvit (L), maustevoi (L,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 3.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 4.1.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 5.1.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 02
MA 6.1. Loppiainen
TI 7.1.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kananmuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 8.1.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 9.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 10.1.
- Palsternakkasosekeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G), persiljaperunat
- Kasvispyörykät (G,Veg)
LA 11.1.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 12.1.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 03
MA 13.1.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Pasta Carbonara (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 14.1.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 15.1.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 16.1.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 17.1.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 18.1.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 19.1.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilè, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 04
MA 20.1.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Savustettu possunkassler (M,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Tomaattinen kikhernepata (G,Veg)
TI 21.1.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Peltimureke pekonilla (L,G)
- Kana-jalopenowursti, lohkoperunat (M,G)
- Bataatti-kookospata (G,Veg)
KE 22.1.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalicurry (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G)
- Kukkakaali-linssicurry (G,Veg)
TO 23.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Uunikala, sitruskastike (L,G)
- Salami-pastavuoka (L)
- Tomaatti-gnocchivuoka (L)
PE 24.1.
- Kalakeitto (L,G)
- Lihapullat (L,G), perunamuusi (L,G)
- Hunaja-currybroileri (L,G), mausteriisi
- Pinaattiletut (L), puolukkaa
LA 25.1.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 26.1.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasciscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 05
MA 27.1.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Nakkikastike (L,G)
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 28.1.
- Tomaatti-paprikasosekeitto (L,G)
- Kinkku-perunavuoka (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Puutarhurin peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 29.1.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 30.1.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G)
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 31.1.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 1.2.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Paneroitu kalarulla (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 2.2.
- Savujuustokeitti (L,G)
- Paahtopaisti, pippurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 06
MA 3.2.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 4.2.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
KE 5.2.
- Lihakeitto (M,G)
- Tacokana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-perunalaatikko (L,G)
- Juures-perunalaatikko (G,Veg)
TO 6.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 7.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 8.2.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 9.2.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 07
MA 10.2.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 11.2.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 12.2.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 13.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 14.2.
- Sydänystävän punajuurisosekeitto (L,G)
- Bestisten broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Rakastavaisten tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kavereiden kasvispyörykät (G,Veg)
LA 15.2.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 16.2.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 08
MA 17.2.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Katkarapu-lohipasta (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 18.2.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 19.2.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 20.2.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 21.2.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 22.2.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 23.2.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilé, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 09
MA 24.2.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Kinkkukiusaus (L,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Kasvis-kikhernepata (G,Veg)
TI 25.2.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Hunajabroileri (L,G), mausteriisi (L,G)
- Jauhelihakastike (M,G), spagetti
- Kasvis-soijakastike (G,Veg), spagetti
KE 26.2.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalipata (M,G), riisi
- Jauheliha-makaroonilaatikko (L)
- Kukkakaali-linssipata (G,Veg), riisi
TO 27.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Hampurilaiset (L) / Kasvishampurilaiset (Veg)
- Maissipaneroitu broileri (M,G), remoulade-kastike
- Lankkuperunatr (G,Veg)
- Nakkeja (M,G), kananuggetteja
PE 28.2.
- Perinteine kalakeitto (L,G)
- Salami-kinkkupizza (L)
- Lihapullat (M,G), perunamuusi (L,G)
- Tomaatti-herkkusieni-paprikapizza (Veg)
LA 1.3.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 2.3.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasviscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 10
MA 3.3.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 4.3.
- Hernekeitto (M,G), laskiaispulla (L) ja (L,G)
- Juustoinen kinkku-perunavuoka (L,G)
- Puutarhurin nakkikastike (L,G)
- Peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 5.3.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 6.3.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G), persiljaperunat
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 7.3.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 8.3.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Rapeat kalarullat (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 9.3.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Paahtopaisti, piparjuurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 11
MA 10.3.
- Braatwursti-kaalikeitto rakuunalla (M,G)
- Kalapuikot (L), yrttinen tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), basilikariisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 11.3.
- Kuminalla maustettu kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-yrttiperunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), curry-sitruunamelissamajoneesi (M,G)
- Kasvispihvit (G,Veg), kermaviili-yrttikastike (L,G)
KE 12.3.
- Lihakeittoa lipstikalla (M,G)
- Taco-korianterikana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-tilli-perunalaatikko (L,G)
- Juures-basilika-perunalaatikko (G,Veg)
TO 13.3.
- Hernekeitto, meiramia (M,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiini-rucolakala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 14.3.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki, thai-basilikaa (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 15.3.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 16.3.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Uunikala, sitruuna-rakuunakastike (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 12
MA 17.3.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 18.3.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 19.3.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 20.3.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 21.3.
- Punajuuri-aurajuustokeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
LA 22.3.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 23.3.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
AJANKOHTAISTA
tammi
24
2025
tammi
24
2025
Kevään kukkapajat julkaistu
Tule ja tee itse!
tammi
23
2025
Kevään 2025 Viherillat
Nyt on aika ilmoittautua kevään viheriltoihimme!