Viherlandian tarina
Juuremme ovat viljelyssä
Viherlandian juuret ulottuvat 1800-luvun puoliväliin, jolloin ensimmäinen Tahvosten sukupolvi saapui Jyväsjärven rannalla sijaitsevalle Rauhalahden tilalle. Paikka oli mitä suotuisin viljan viljelyyn.
Eerik Eerikinpoika Tahvonen (s. 1818). Osti Rauhalahden tilan (ent. Tallilan tila) v. 1865 vaimonsa Evastiina Johanintyttären (s. 1827) kanssa. Ensimmäisen sukupolven ajan tilalla harjoitettiin karjanhoitoa ja maanviljelyä, johon kalastus toi lisäansiota.
Eerik Tahvonen luovutti tilan isännyyden pojalleen Tobias Tahvoselle (s. 1857) 1880-luvun alussa. Eerik avioitui v.1888 Uuraisilta kotoisin olevan Vilhelmiina Minkkisen (s. 1868) kanssa. Toinen sukupolvi jatkoi tilalla karjanhoitoa, viljan viljelyä ja kalastusta sekä rakensi tiilitehtaan. Rauhalahden päärakennuksessa aloitti Jokivarren kansakoulu v. 1897. Taloa pidettiin myös käräjäpaikkana, jossa Tobias toimi lautamiehenä ja sai myöhemmin herastuomarin arvon. Tobias hoiti Rauhalahden tilaa kuolemaansa, vuoteen 1926 saakka.
Kaalia ja torikauppaa
Tobiaksen ja Vilhelmiinan viidestä pojasta nuorin, Tahvo Tahvonen (s. 1911) aloitti tilanpidon Rauhalahdessa vuonna 1928 ensin yhdessä veljiensä kanssa. Myöhemmin vuonna 1934 hän lunasti tilan itselleen ollessaan 23-vuotias. Ensimmäiset kasvilavat kaalintaimien kasvatukseen Tahvo oli rakentanut jo 17-vuotiaana, jolloin hän aloitti kaalinviljelyn tilalla. Vuonna 1940 Tahvo avioitui Jokivarren koulun opettaja Beata Pylkkäsen (s.1915) kanssa. Perheeseen syntyi seitsemän lasta. Kasvihuoneita rakennettiin lisää ja niissä viljeltiin kurkkua, tomaattia ja äitienpäiväruusuja. Vihanneksia ja kukkia myytiin Jyväskylän torilla.
Vuonna 1942 Tahvo valtasi kuusi hehtaaria peltoa patoamalla Rauhalahtea hollantilaiseen tapaan. Aluella viljeltiin kaalia, jonka sadot olivat niin suuria, että niitä vietiin myös Helsinkiin ja Viipuriin. Omenanviljely oli Tahvon suuri haave. Koska Keski-Suomen ilmasto-olot eivät olleet suotuisia omenanviljelyyn, Tahvo perusti vuonna 1956 omenatarhan Pohjan pitäjään. Taimisto tunnetaan nykyään nimellä Puutarha Tahvoset. Karjanhoito jouduttiin lopettamaan v. 1965 kuntaliitoksen ja kaupunkilaistumisen seurauksena. Tilalla keskityttiin nyt puutarhatuotantoon ja torikauppaan. Tahvo ja Beata tulivat Jyväskyläläisille tutuiksi ahkerina torikauppiaina. Heidät saattoi tavata torilla vielä 74- ja 78 -vuotiaina v. 1989.
Neljäs sukupolvi
Tahvo Tahvosen pojista Juhani Tahvonen (s. 1945) aloitti isäntänä Rauhalahden tilalla vuonna 1968. Ravintotalouden ammatin opettajaksi opiskelevan Annu Loimion (s. 1946) hän tapasi samana vuonna ja avioon heidät vihittiin v. 1972. Rauhalahdessa oli vihannesviljelmiä tuolloin 20 hehtaaria ja kasvihuoneita 6000 m². Kaalinviljelystä luovuttiin 1970-luvulla ja aloitettiin mansikanviljely, jota parhaimmillaan oli kahdeksan hehtaarin alalla. Muovihuoneita rakennettiin lisää salaatin, persiljan ja tillin viljelyyn.
Unelmasta totta
Viherlandia, Suomen suurin ja monipuolisin puutarhakeskus avasi ovensa toukokuussa vuonna 1984. Tahvo Tahvosen pitkäaikainen haave talvipuutarhasta toteutui. Juhani Tahvonen oli isänsä Tahvon tapaan visionääri ja innokas yrittäjä. Hän oli monessa järjestötoiminnassa mukana ja Viherlandia sai Juhanin ja Annun aikana monia kunniamainintoja ja palkintoja yrittäjyyden ja matkailun saralla. Puutarhaneuvos Juhani Tahvonen nukkui pois heinäkuussa 2010.
Viherlandia tänään
Yrityksen toimintaa ovat jatkamassa nyt jo viides sukupolvi. Hortonomi, yrittäjä Jyrki Tahvonen on kasvanut puutarhatyön äärellä pienestä pitäen ja innostus alaa sekä yrittäjyyttä kohtaan on vain vahvistunut vuosien myötä. Vuonna 2009 toimitusjohtana aloittanut Erja Mäkelä on tuonut yritykseen lisää kaupallista osaamista.
Vuosikymmenen vaihtuessa uuteen Viherlandiaa on uudistettu ja kehitystyö jatkuu edelleen. Visuaalinen ilme on uudistettu, uusia kasvihuoneita on rakennettu ja taimimyymälän noutopiha avattiin asiakkaiden asioinnin helpottamiseksi. Kevään ja alkukesän 2014 aikana uudistetaan julkisivua, sisääntuloa ja terassialuetta. Tahvo Tahvosen haave toteutui, kaupungin keidas kukoistaa ja voi hyvin.
Meillä viljellyt Nuppulan® tuotteet
Viherlandian kasvihuoneissa on elämää vuodenajoista riippumatta. Kasvihuoneissa viljellään leikkoruusuja ympäri vuoden sekä joulutähtiä, kesäkukkia, perennoja ja vihannesten taimia sesonkien mukaan. Viherlandia on yksi harvoista puutarhakeskuksista, josta voi ostaa paikanpäällä viljeltyjä, oman tuotannon kasveja, Nuppulan tuotteita. Kasvit eivät ole kärsineet kuljetuksen aiheuttamista rasitteista ja näin niiden kestävyys on hyvä, samalla pystymme kasvattamaan ne suuriksi ja muhkeiksi. Nuppula on rekisteröity tuotemerkki, joka kertoo että tuote on Viherlandiassa viljelty.
TERVETULOA VIHERLANDIAAN!
Viikko
05
Ravintola Eeden
Tervetuloa nauttimaan herkullista ruokaa joka päivä.
Viikko 01
MA 30.12.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 31.12.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
- Hodareita (M), sipulirenkaita (M), friteerattuja jalopenoja (VL)
KE 1.1.2025
- Hyvää uutta vuotta!
- Viherlandia suljettu
TO 2.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunpihvit (L), maustevoi (L,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 3.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 4.1.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 5.1.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 02
MA 6.1. Loppiainen
TI 7.1.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kananmuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 8.1.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 9.1.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 10.1.
- Palsternakkasosekeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G), persiljaperunat
- Kasvispyörykät (G,Veg)
LA 11.1.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 12.1.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 03
MA 13.1.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Pasta Carbonara (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 14.1.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 15.1.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 16.1.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 17.1.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 18.1.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 19.1.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilè, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 04
MA 20.1.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Savustettu possunkassler (M,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Tomaattinen kikhernepata (G,Veg)
TI 21.1.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Peltimureke pekonilla (L,G)
- Kana-jalopenowursti, lohkoperunat (M,G)
- Bataatti-kookospata (G,Veg)
KE 22.1.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalicurry (M,G)
- Karjalanpaisti (M,G)
- Kukkakaali-linssicurry (G,Veg)
TO 23.1.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Uunikala, sitruskastike (L,G)
- Salami-pastavuoka (L)
- Tomaatti-gnocchivuoka (L)
PE 24.1.
- Kalakeitto (L,G)
- Lihapullat (L,G), perunamuusi (L,G)
- Hunaja-currybroileri (L,G), mausteriisi
- Pinaattiletut (L), puolukkaa
LA 25.1.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 26.1.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasciscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 05
MA 27.1.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Nakkikastike (L,G)
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 28.1.
- Tomaatti-paprikasosekeitto (L,G)
- Kinkku-perunavuoka (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Puutarhurin peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 29.1.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 30.1.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G)
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 31.1.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 1.2.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Paneroitu kalarulla (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 2.2.
- Savujuustokeitti (L,G)
- Paahtopaisti, pippurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 06
MA 3.2.
- Braatwursti-kaalikeitto (M,G)
- Kalapuikot (L), tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), riisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 4.2.
- Kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-perunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), currymajoneesi
- Kasvispihvit, kermaviilikastike (L,G)
KE 5.2.
- Lihakeitto (M,G)
- Tacokana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-perunalaatikko (L,G)
- Juures-perunalaatikko (G,Veg)
TO 6.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiinukala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 7.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 8.2.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 9.2.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Sitruunainen uunikala (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 07
MA 10.2.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 11.2.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 12.2.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 13.2.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 14.2.
- Sydänystävän punajuurisosekeitto (L,G)
- Bestisten broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Rakastavaisten tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kavereiden kasvispyörykät (G,Veg)
LA 15.2.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 16.2.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
Viikko 08
MA 17.2.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Katkarapu-lohipasta (L)
- Talon lihapata (M,G)
- Juures-tomaattipasta (G,Veg)
TI 18.2.
- Makkarakeitto (M,G)
- Koskenlaskijan uunikala (L,G)
- Paprika-chilihärkä (M,G)
- Falafel-pihvit (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
KE 19.2.
- Riista-juustokeitto (L,G)
- Broilerigratiini (L,G)
- Tortillat (M), jauhelihatäyte (M,G)
- Tortillat, kasvistäyte (G,Veg)
TO 20.2.
- Hernekeitto (L,G)
- ”Marry me” – kanapata (L,G)
- Possunleike (L), chilimajoneesi (M,G)
- Kikherne-linssipata (G,Veg)
PE 21.2.
- Juuressosekeitto (L,G)
- Päivän kalansaalis, remoulade-kastike (M,G)
- Makkaramix, sipulia (M,G), perunamuusi (L,G)
- Vuohenjuusto-punajuuripihvit (L,G)
LA 22.2.
- Purjo-perunasosekeitto (L,G)
- Ruohosipulikala (L,G)
- Ylikypsää härkää (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), tsatsiki (L,G)
- Ristikkoperunat (M)
SU 23.2.
- Sellerisosekeitto (L,G)
- Broilerinfilé, kirsikkakastike (M,G)
- Possupata (M,G)
- Metsäsienipasta (Veg)
- Voi-yrttiperunat (Veg)
Viikko 09
MA 24.2.
- Siskonmakkarakeitto (M,G)
- Kinkkukiusaus (L,G)
- Paneroitu kala (L), kermaviilikastike (L,G)
- Kasvis-kikhernepata (G,Veg)
TI 25.2.
- Kukkakaalisosekeitto (L,G)
- Hunajabroileri (L,G), mausteriisi (L,G)
- Jauhelihakastike (M,G), spagetti
- Kasvis-soijakastike (G,Veg), spagetti
KE 26.2.
- Tomaattinen kasvissosekeitto (L,G)
- Intialainen broileri-kukkakaalipata (M,G), riisi
- Jauheliha-makaroonilaatikko (L)
- Kukkakaali-linssipata (G,Veg), riisi
TO 27.2.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Hampurilaiset (L) / Kasvishampurilaiset (Veg)
- Maissipaneroitu broileri (M,G), remoulade-kastike
- Lankkuperunatr (G,Veg)
- Nakkeja (M,G), kananuggetteja
PE 28.2.
- Perinteine kalakeitto (L,G)
- Salami-kinkkupizza (L)
- Lihapullat (M,G), perunamuusi (L,G)
- Tomaatti-herkkusieni-paprikapizza (Veg)
LA 1.3.
- Vuohenjuustokeitto (L,G)
- Paneroitua kampelaa, kurkkukastike (L)
- Punasipulihärkä (M,G)
- Punajuuri-ohravuoka (Veg)
- Savupaprikaperunat (G,Veg)
SU 2.3.
- Aurajuustokeitto (L,G)
- Savustettu possunfilé (M,G)
- Valkoviinikala (L,G)
- Kasviscousous (Veg)
- Persiljaperunat (G,Veg)
Viikko 10
MA 3.3.
- Nuudeli-kasviskeitto (M,G)
- Uuniperunat, tex-mex-jauhelihatäyte (L,G)
- Kana-papupata (M,G), riisi
- Uuniperunat, tex-mex-kasvistäyte (G,Veg)
TI 4.3.
- Hernekeitto (M,G), laskiaispulla (L) ja (L,G)
- Juustoinen kinkku-perunavuoka (L,G)
- Puutarhurin nakkikastike (L,G)
- Peruna-kasvisvuoka (G,Veg)
KE 5.3.
- Kirjolohikeitto (L,G)
- Paneroitu broilerimurekepihvi (L), chilimajoneesi
- Spagetti Bolognese, parmesania (L)
- Kikhernecurry (G,Veg)
TO 6.3.
- Hernekeitto (M,G)
- Nyhtökana (M,G), pitaleivät (M)
- Smetanahärkä (L,G), persiljaperunat
- Nyhtökaura-kasvistäyte (G,Veg), pitaleivät (M)
PE 7.3.
- Koskenlaskijan nakkikeitto (L,G)
- Paneroitu lohipihvi (L,G), tartar-kastike (M,G)
- Kebabhöystö (M,G), riisi
- Mausteinen kasvishöystö (G,Veg), riisi
LA 8.3.
- Sienikeitto (L,G)
- Ratatouillepossu (M,G)
- Rapeat kalarullat (VL), ranskankermakastike (L,G)
- Ranskalainen vihannespata (G,Veg)
- Kermaperunat (L,G)
SU 9.3.
- Savujuustokeitto (L,G)
- Paahtopaisti, piparjuurikastike (L,G)
- Manteli-voikala (L,G)
- Kasvispihvit (G,Veg)
- Paahdetut perunat (G,Veg)
Viikko 11
MA 10.3.
- Braatwursti-kaalikeitto rakuunalla (M,G)
- Kalapuikot (L), yrttinen tartar-kastike (L,G)
- BBQ-härkää (M,G), basilikariisi
- Tomaattiset falafel-pyörykät (G,Veg)
TI 11.3.
- Kuminalla maustettu kanakeitto (M,G)
- Gratinoitu jauheliha-yrttiperunasosevuoka (L,G)
- Maissipaneroitu broilerinfilè (M,G), curry-sitruunamelissamajoneesi (M,G)
- Kasvispihvit (G,Veg), kermaviili-yrttikastike (L,G)
KE 12.3.
- Lihakeittoa lipstikalla (M,G)
- Taco-korianterikana (L,G), maissiriisi
- Kylmäsavulohi-tilli-perunalaatikko (L,G)
- Juures-basilika-perunalaatikko (G,Veg)
TO 13.3.
- Hernekeitto, meiramia (M,G)
- Possunkyljykset, maustekastike (M,G), lohkoperunat
- Appelsiini-rucolakala (L,G), tilliperunat
- Soija-kasviskastike (G,Veg)
PE 14.3.
- Pinaattikeitto (L,G)
- Makkarastroganov (L,G), persiljaperunat
- Broileriwokki, thai-basilikaa (M,G), riisi
- Kasviswokki (G,Veg)
LA 15.3.
- Kermainen sipulikeitto (L,G), krutonkeja
- Omenainen broileri (L,G)
- Uunikala, tuorejuusto-tillikastike (L,G)
- Juures-tofuvuoka (G,Veg)
- Yrttiperunat (G,Veg)
SU 16.3.
- Yrtti-juustokeitto (L,G)
- Timjamihärkä (L,G)
- Uunikala, sitruuna-rakuunakastike (L,G)
- Kasvis-kikhernemuhennos (G,Veg)
- Paistetut perunat (G,Veg)
Viikko 12
MA 17.3.
- Jauhelihakeitto (M,G)
- Sweet & sour broileri (M,G), riisi
- Mausteinen chorizo-perunapannu (M,G)
- Kasvis-perunpannu (G,Veg)
TI 18.3.
- Tomaattikeitto (L,G)
- Uunikala, kanamuna-tillikastike (L,G)
- Viherpippurihärkä (L,G)
- Tofu-kasviskastike (G,Veg)
KE 19.3.
- Herkkusienikeitto (L,G)
- Mangobroileri (L,G), riisi
- Makkarapihvit, perunamuusi (L,G)
- Meksikolaiset kasvispihvit (G,Veg)
TO 20.3.
- Hernekeitto (L,G)
- Riista-juureskiusaus (L,G)
- Tomaatti-mozzarellakala (L,G)
- Juureskiusaus (G,Veg)
PE 21.3.
- Punajuuri-aurajuustokeitto (L,G)
- Broileripyörykät (L,G), salsakastike (M,G)
- Tulinen tomaatti-lihapata (M,G)
- Kasvispyörykät (G,Veg), jogurttikastike (L,G)
LA 22.3.
- Katkarapu-juustokeitto (L,G)
- Pestobroileri (L,G), pastaa
- Possunfilè, ananas-salsa (M,G)
- Punajuuripaistos (G,Veg)
- Paahtoperunat (G,Veg)
SU 23.3.
- Maa-artisokkakeitto (L,G)
- Savulohipasta (L), (L,G)
- Punaviinihärkä (M,G)
- Papu-linssipihvit (G,Veg)
- Valkosipuliperunat (G,Veg)
AJANKOHTAISTA
tammi
24
2025
tammi
24
2025
Kevään kukkapajat julkaistu
Tule ja tee itse!
tammi
23
2025
Kevään 2025 Viherillat
Nyt on aika ilmoittautua kevään viheriltoihimme!