Meillä viljeltyjä Nuppulan ruusuja

  • Kasvihuoneen olosuhteet on tehty leikkoruusuille sopiviksi. On runsaasti valoa ja hiilidioksidia, sopivasti lämpöä, vettä ja ravinteita. Ruusuhuoneen olosuhteita valvotaan ja säädetään tietotekniikan avulla.
  • Ruusut kerätään päivittäin. Voimme kerätä ruusut hieman avonaisempina, kuin useimmilla ruusuviljelmillä. Tällöin myös kukkakaula ehtii vahvistua. (Nuppulan ruusut eivät joudu kiertämään tukkukaupan kautta, vaan tulevat asiakkaiden ostettavaksi heti jäähdytyksen ja lajittelun jälkeen)
  • Keräämme ruusut huoneessa vesiastioihin. Keruun jälkeen ruusut viedään heti jäähdytyskylmiöön.
  • Nopea ruusujen jäähdytys on tärkeää leikkokestävyyden kannalta, sillä silloin ruusujen ravintovarastot säilyvät.
  • Nuppulan ruusuhuoneessa käytetään mahdollisimman vähän torjunta-aineita. Ruusuja uhkaavien tuholaisten torjunta hoidetaan ensisijaisesti biologisen torjunnan avulla.
  • Ruusut ovat myynnissä leikkokukkaosaston kukkakylmiössä, jonka olosuhteet säästävät ruusujen energiavarastoja.

Nuppulan ruusut kasvavat viljelykouruissa, joissa kasvualustana on turvetta. Uuden viljelytekniikan mukaan satohuipun (joita jokaisella lajikkeella on vuoden aikana 8-10) jälkeen osa hennoista tai kukattomista versoista taivutetaan alaspäin ja loput leikataan kokonaan pois. Taivutetut versot jatkavat yhteyttämistä ja tuottavat näin energiaa uusille puhkeaville versoille. Runsaan valon ja muutenkin hyvien olosuhteiden ansiosta uusia versoja puhkeaa paljon enemmän, kuin perinteisillä viljelymenetelmillä. Näin voidaan satoakin saada pienemmältä alueelta enemmän kuin ennen.

DSC_0096