Mistä kesäkukasta lapset pitävät?
– jostain, missä on väriä, iloa ja hännäntupsuja
Mikä kesäkukka viihtyy auringossa ja lämmössä?
– sellainen, joka nauttii kuumasta kesäpäivästä terassilla häntäänsä heilutellen…
Mikä kissa ei nau`u, ei raavi, ei karkuun juokse, mutta huomion kiinnittää itsensä luokse?
Se on kissanhäntä (Acalypha).
Miten kissanhäntää hoidetaan?
Kissanhäntää kannattaa kastella ja lannoittaa viikoittain, jotta se kasvattaa kukkiaan eli häntiään runsaasti koko kesän ajan. Kasvi kestää myös pientä kuivahtamista silloin tällöin. Kuivuneet hännät ja lehdet voi leikata pois, muuten kasvia ei tarvitse säännöllisesti nyppiä.
Mikä kesäkukka tuliaiseksi?
Millainen kasvupaikka kesäkukalla tulee olemaan? Kuinka paljon kesäkukkaa ehditään hoitaa ja kastella? Ulkonäön ja kasvumuodon lisäksi on tärkeää, että valitsee kasvin kasvupaikan ja hoitotyylin mukaan. Jos kukan saajalla on varjon terassi, viihtyy siellä parhaiten ahkeraliisa, verenpisara tai begonia. Jos kesäkukka pääsee taas paahteisen auringon puolelle, kestää pelargoni tai samettikukka sitä parhaiten. Niukalla kastelulla pärjää mm. siniviuhka. Runsaasti vettä tarvitsee päivänsini, ruusupapu ja riippapetunia.
Kissanhäntä Viherlandiasta
Viherlandiassa kissanhännät kasvavat kasvihuoneen lämmössä kohti kuumaa kesää. Kissanhäntien lisäksi Viherlandiassa on tänäkin kesänä monipuolinen kesäkukkavalikoima; lajeja on n. 70 ja ”vanhana-uutena” tuttavuutena on esim. purppuravaula.
Roope-kissan ja hännän kohtaaminen
Nimestään huolimatta kissanhäntä on myrkyllinen kissoille. Roope-kissa ei voinut kuitenkaan vastustaa uutta tulokasta. Piti päästä tekemään lähempää tuttavuutta, kiehnätä, hiipiä, vähän mouruta ja ihmetellä. Tylsä emäntä nosti kissanhännän kuitenkin pikaisesti ylös amppeliin roikkumaan. Miau.
Asiantuntijana jutussa: Viherlandian puutarhuri